Wees waakzaam voor telefoonfraude!

Naast valse e-mails van bijvoorbeeld zogezegde banken of transportbedrijven, is telefoonfraude een nieuwe vorm van computermisbruik. Er zijn feiten beschreven van criminelen die in naam van Microsoft telefonisch contact opnemen om zogenaamde problemen op te lossen of een licentie te verkopen.

Met een trucje trachten ze u schadelijke software te laten installeren die uw privacy gevoelige informatie kan uitlezen, uw computer over te nemen om een betaling te laten uitvoeren, uw kredietkaart gegevens op te vragen of u bijvoorbeeld naar valse websites te leiden (kijk steeds goed naar de www…… voor u iets doet) en u daar vragen naar uw bankgegevens. Microsoft of een andere organisatie zal u daartoe nooit zelf bellen.

Het is aan te raden hier nooit op in te gaan. Vertrouw dus geen ongevraagde telefoontjes, verstrek geen persoonlijke gegevens aan onbekenden of laat niemand uw computer overnemen. Contacteer ons gerust bij eventuele vragen of onduidelijkheden.

In de rand wijzen we ook nog even uw aandacht op enkele andere vormen van fraude:
emails van banken die u vragen uw gegevens in te vullen of vragen om een betaling uit te voeren. Gooi deze meteen weg!
emails van transportbedrijven die u vertellen dat u een pakketje ontvangt. Gooi ze meteen weg!
popups die u melden dat u een virus heeft en u een betaling moet doen om deze uit te voeren. Ga hier niet op in en contacteer best uw pc dealer!
mails of brieven die u vragen om uw bedrijfsgegevens na te kijken en waardoor u door de kleine lettertjes een contract ondertekent. Ga hier niet op in!
We willen u uiteraard niet nodeloos verontrusten, maar maken u graag attent steeds voldoende waakzaam om te springen!

x

Wenst u meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.