opletten voor spam mails en domeinnamen via telefoon verkocht

We hebben u dit weekend reeds op de hoogte gebracht van telefoonverkopen voor bijv. domeinnamen door een firma uit Nederland die beweert dat iemand anders is geïnteresseerd in uw domeinnaam (in .eu of .com) en ze u hiervan op de hoogte brengen zodat u deze zelf nog kan kopen voor maar liefst 10 jaar. Gezien de reacties van heel wat klanten hierover, wil ik graag nog meegeven dat we hierover Unizo hebben gecontacteerd.

Zij adviseren -indien u hier toch zou op ingegaan zijn- om aangetekend de factuur te protesteren en elke vorm van contract te betwisten omwille van het misleidend karakter van de informatie. Verder raden ze aan om formeel ook klacht in te dienen bij de FOD Economie (http://economie.fgov.be/nl/geschillen/klachten/waar_hoe_klacht_indienen/).

Verder kunnen we van onze klant alleen maar verder aandringen om op uw hoede te zijn ten aanzien van telefonische verkopen en vooral ook ten aanzien van alle types van mails. Malafide personen en organisaties schuwen geen middel om u te misleiden. We ervaren ook meer dan vroeger dat mails die legitiem lijken en afgestemd op uw persoonlijk online profiel zelfs ook malware bevatten of u informatie afhandig proberen te ontfutselen (bv paswoorden).

voorbeelden :
– een mail met een wwetransfer download bestand van een ogenschijnlijk bevriend persoon uit uw facebook of linkedin contacten.
– een gepersonaliseerd mailtje van een schone die u beter wil leren kennen, met persoonlijke data van uzelf in de mail verwerkt.

Klik hier zeker niet op door en verwijder dergelijke mails best zo snel mogelijk.

Heeft u hier vragen over, aarzel niet om ons te contacteren. We excuseren ons alvast omwille van het terugkerend karakter van deze mailings, maar we houden eraan u hiervan regelmatig en snel op de hoogte te brengen. U kan dergelijke informatie eventueel ook volgen op onze vernieuwde website www.siohosting.be of twitter account www.twitter.com/siohosting.

x

Wenst u meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.