Opgelet! Vanaf juli 2018 zullen alle HTTP- websites als “niet veilig” gemarkeerd worden door Google Chrome

HTTPS

Wat houdt dit juist in?

In juli 2018 wordt de nieuwe versie “Chrome 68” gelanceerd door Google. In deze nieuwe versie zullen HTTP websites gemarkeerd worden als “onveilig”. Sites met HTTPS-versleuteling worden momenteel gemarkeerd door een groen hangslotpictogram en een 'Veilig'-melding.

Het verschil tussen HTTPS en HTTP

HTTPS-codering zorgt voor bescherming op het verkeer tussen uw browser en de site die u bezoekt. Indien deze bescherming niet aanwezig is zoals bij HTTP, dan is het verkeer kwetsbaar. Iemand met toegang tot uw router of internetprovider kan hiervan misbruik maken door pagina’s of formulieren te onderscheppen en eventueel malware te injecteren.

SSL Verschil
SSL Verschil

Na juli zal hier ook nog een bordje “onveilig” aan worden toegevoegd.

Waarom is dit verder belangrijk?

Dit is ook belangrijk voor de ranking op de Google zoekmachine. Sites zonder de HTTPS-versleuteling worden veel lager geplaatst dan sites die wel aan deze beveiliging voldoen. Op dit moment is het marktleider Google Chrome dat deze maatregeling implementeert maar andere grote browsers zoals Mozilla Firefox, Microsoft Edge, internet Explorer en Safari volgen.

Jouw site updaten naar HTTPS? Maak gebruik van SioCare!

Om te voldoen aan de HTTPS eisen heb je een SSL-certificaat nodig. Site-eigenaars die gebruik maken van SioCare mogen alvast op beide oren slapen, want sites die onder de SioCare vallen worden automatisch aangepast zodat ze voldoen aan alle benodigdheden om het SSL-certificaat te behalen.

Indien u hierin interesse hebt kan u alle voordelen van SioCare hier ontdekken.

x

Wenst u meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.