Mobielvriendelijke website en google rankings : wat nu?

18 mei 2015

Mobielvriendelijke website en google rankings : wat nu?

Ook al paste Google zijn algoritmes voor responsive of mobielvriendelijke websites reeds enkele weken terug aan, toch blijven de vragen van onze klanten in ons kantoor toestromen. Wellicht zijn de talloze spamberichten hieromtrent hier niet vreemd aan. Loopt het dan allemaal zo’n vaart en zal de impact voor uw bedrijf dermate groot zijn dat u meteen actie dient te ondernemen?

 

Eerst toch even kaderen

Google doet vanaf nu ook de test of uw website zich aanpast in functie van het apparaat dat de site bezoekt. Zo zal de site zich best anders dienen te positioneren op een smartphone, een iphone, een tablet, … noem maar op. Dit betekent overigens niet dat uw huidige website niet leesbaar zou zijn op een dergelijk apparaat. Enkel past deze zich mogelijks niet aan en is de site “te weinig” mobielvriendelijk.

En uiteraard, omdat google graag zo vriendelijk mogelijke en leesbare inhoud wenst aan te bieden aan potentiële zoekers, oordeelt de internetgigant dat het sites die niet goed scoren op dat punt ook lager zal weergeven.
Opgelet ! voor zoekopdrachten op laptops of vaste toestellen verandert eigenlijk niets. Hier blijven dezelfde algoritmes en rankings van toepassing. Dit geldt dus enkel indien iemand naar uw diensten zoekt op smartphones of tablets.

Google wil hier inspelen op de trend dat alsmaar meer mensen gebruik maken van mobiele toestellen om hun zoekopdrachten te lanceren.

 

Wat is belangrijk voor mij ?

Uiteraard is deze aanpassing voor iedereen van belang. We onderschatten de impact ervan helemaal niet. Hoe hoger u nu al scoort trouwens, hoe groter het belang om hier mee rekening te houden. Echter, indien u wordt gestalkt door mails van al dan niet vreemde providers die u waarschuwen voor allerlei onheil, neem dit dan best met een korrel zout.
We adviseren u dan ook om contact te nemen met uw webdesigner en met hem/haar te oordelen wat nodig is. En uiteraard kan u ook bij ons terecht met eventuele vragen.
Veel google-zoek-plezier!
google

 • Berichten

  18

  okt

  2018

  Opgepast voor Spoofing-mails

  De laatste week krijgen we van klanten steeds vaker melding van een circulerende scam of […]

  22

  apr

  2018

  spam mails van Paul Stoffels of Bart Mulder ivm domeinnaam varianten

  U bent klant bij ons voor uw domeinnaam (of via een andere betrouwbare registrar)? Graag […]

  11

  apr

  2018

  Hoe pak ik GDPR aan?

  Wellicht wordt u -net als wij- ook overrompeld door de massa’s informatie rond GDPR of […]

 • Dank voor de snelle service

  Tevreden over de dienstverlening

  Bedankt voor de goede service