Wat betekent (shared) hosting ?

Webhosting betekent het aanbieden van ruimte op servers op het World Wide Web. Deze ruimte kan gebruikt worden voor het plaatsen van een website of het vertsuren en ontvangen van mails voor u bestemd. Een onderscheid dat vaak wordt gemaakt is het aanbieden van windows-hosting of linux-hosting. Concreet betekent dit een onderscheid in het operating systeem om de webserver waarop uw website staat. De meeste providers bieden linux-hosting aan omdat dit volgens velen stabieler is en minder geplaagd wordt door beveiligingslekken of virussen. Er zijn heel wat hosting providers of aanbieders actief. De prijzen durven sterk uiteenlopen, dus uitkijken is de boodschap