Klantensysteem Home > Kennisbank > Controlepaneel > Is phpMyAdmin ook buiten mijn controlepaneel om bereikbaar?

Is phpMyAdmin ook buiten mijn controlepaneel om bereikbaar?

We krijgen regelmatig de vraag of phpMyAdmin (een tool voor het beheer van de MySQL databases) ook buiten het controlepaneel om bereikbaar is - zodat bvb wel het databasebeheer, maar niet het mailboxbeheer, bereikbaar is voor de webmaster.

Dit is helaas niet mogelijk. De phpMyAdmin, zoals die bereikbaar is via het controlepaneel, maakt integraal deel uit van de cpanel installatie.

Het is uiteraard wel mogelijk een aparte phpMyAdmin te installeren op uw account. De nodige uitleg en het installatiebestand vind je hier : http://www.phpmyadmin.net