Wat is het verschil tussen pop3 en imap en welke kies ik best bij het instellen van mijn mail client ?

Pop3 staat voor Post Office Protocol versie 3 en is veruit het meest gerbuikt voor het ophalen van mails op de server naar je lokale mail client. Bij Pop3 worden de mails effectief verplaatst van de server naar uw lokale computer in je mail client. Daar kan je deze mails, ongeacht of je geconnecteerd bent aan het internet of niet, lezen en bewerken.

IMAP staat voor Internet Message Acces Protocol. Hierbij wordt eigenlijk rechtstreeks vanuit je mail client op de server gewerkt. Alle mails worden in mappen bewaard op de server, die worden gelinkt of gesyncroniseerd met je postvak in. Een groot voordeel bij IMAP is dat je mails op de server blijven staan en beschikbaar zijn vanop verschillende lokaties. Een eventueel nadeel daarbij is dat de mails ook een grote hap beschikbare webruimte in beslag nemen.