Wat is een A record ?

Het A record in de DNS gegevens zorgt er voor dat uw domeinnaam correct wordt vertaald naar het juiste IP adres.  In ons geval wordt www.siohosting.be vertaald naar  het ip adres 79.170.91.108.

Via het commando nslookup kan u zelf dit ip adres detecteren.  Hiervoor gaat u via start naar "uitvoeren".  Daar typt u cmd en klikt op ok.  In het zwarte scherm typt u (in ons geval) nslookup www.siohosting.be.