FAQ

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam wordt gebruikt om een website te herkennen op het internet. U kiest deze zelf, vaak op basis van het doel waarvoor u deze wenst te gebruiken. Zo hebben wij uiteraard voor siohosting.be, siohosting.com, ... gekozen om ons bedrijf via het internet herkenbaar te maken.

De verschillende delen van een domeinnaam worden gescheiden door een puntje. Het laatste gedeelte wordt het top level domain (of kortweg tld) genoemd en verwijst vaak naar een land. Zo eindigen de meeste domeinnamen in België op .be. Het gedeelte in het midden kan u zelf kiezen. De voornaamste vereisten zijn dat deze nog niet door iemand anders is gekozen (en dus nog vrij is) en dat er geen speciale tekens in voorkomen.  Naast letters en cijfers wordt het koppelteken nog toegestaan.

De beschikbaarheid van een domeinnaam in een aantal verschillende top level domains kan u nagaan op onze website (domeinen). Een domeinnaam bestellen kan u via dezelfde weg of via het menu bestellen.  U kan aan uw domeinnaam hosting koppelen, maar dit  is natuurlijk geen verplichting.  Het is perfect mogelijk dat u een domeinnaam enkel koopt uit interesse zonder er effectief een site op te plaatsen of mails mee te versturen.

Terug naar FAQ

Dank voor de snelle service

Tevreden over de dienstverlening

Bedankt voor de goede service

Indien de login niet werkt op deze manier, kan je via volgende link inloggen: www.siomail.be