FAQ

Help, ik ontvang spam mails met mezelf als afzender [Spoofing]

Als je spam-mails ontvangt, waar je zelf de afzender lijkt te zijn (maar dit uiteraard niet bent), dan wordt je mail adres misbruikt door spammers.  Deze techniek heet (mail)spoofing, waarbij de afzender het verzendadres vervalst en het er laat uitzien alsof je het zelf hebt gestuurd.

 

Kan je detecteren van wie deze valse berichten dan wel afkomstig zijn ?

Als je de "berichtkop of header" van de mail opent, kan je verifiëren dat het bericht effectief niet van jou afkomstig is.  Je moet echter al iets afweten van de structuur van een dergelijke berichtkop.

 

Kan je er iets aan doen ?

Drie werf helaas.  Als je adres wordt misbruikt, kan je er eigenlijk weinig tegen beginnen.  Normaalgezien is dit vaak van tijdelijke aard en stopt dit opnieuw net zoals het begonnen is.

Of toch : we raden iedereen aan je rechtmatige email adres enkel te vertrouwen aan betrouwbare correspondenten, deze niet achter te laten op websites, fora of andere media die vrij toegankelijk zijn voor spammers.  Zelfs je eigen website wordt regelmatig 'gescraped' om email adressen te vinden (zie andere veel gestelde vraag rond spam).

 

Wordt dit alleen naar mezelf verzonden ?

Ook hier dienen we je te ontgoochelen.  Spoofing of het misbruiken van je mailadres kan ook worden gebruikt om mails naar andere adressen te sturen die spammers hebben verzameld.  Je merkt dit eigenlijk pas op het ogenblik dat je een heleboel "delievery failure" messages ontvangt voor mails die je nooit hebt verstuurd.

 

Wie meer wenst te weten rond email spoofing vindt op Wikipedia alvast heel wat informatie.

Terug naar FAQ

Dank voor de snelle service

Tevreden over de dienstverlening

Bedankt voor de goede service

Indien de login niet werkt op deze manier, kan je via volgende link inloggen: www.siomail.be