052 28 05 01

E-mail

Vanaf € 12.50 per jaar

Bestellen

Domeinnaam

Vanaf € 12.50 per jaar

Bestellen

Webhosting

Vanaf € 30.00 per jaar

Bestellen

VPS

Vanaf €10.95 per maand

Bestellen

Nieuws uit het Siohosting kamp

Wordpress, een van de vaakst gebruikte CMS systemen ter wereld wereld, heeft een nieuwe versie uitgebracht in verband met een grote kwetsbaarheid waardoor hackers ongeoorloofd toegang zouden krijgen tot uw omgeving.

Vanaf 1 januari 2017 zal google Chrome (de webbrowser die de meeste onder ons gebruiken om te surfen) zijn regels aanpassen. Websites waarbij uw klanten kunnen inloggen of waarbij betaalgegevens zullen worden verwerkt zullen verplicht worden om een SSL certificaat te installeren. Indien dit niet gebeurt zal de site door google worden gemarkeerd als onveilig (not trusted).

we hebben nog wat extra betaalmethoden toegevoegd aan ons betalingssysteem. Momenteel kan u dan ook betalen via overschrijving, paypal, kredietkaarten of sofort (inloggen op je eigen rekening).  Op die manier willen we graag tegemoet komen aan een zo klantvriendelijk mogelijke samenwerking.

Recent is bekend geworden dat er in diverse MySQL-versies (en afgeleide varianten) een kritisch lek aanwezig is. Via deze email willen we u informeren omtrent dit lek. Het lek in MySQL kan op afstand en door een lokale aanvaller gebruikt worden, zowel via SQL-injectie als via geauthenticeerde toegang. Dit maakt het kunnen uitvoeren van willekeurige code als root gebruiker mogelijk.

De lang verwachte .shop tld zal eindelijk gelanceerd worden. De mogelijkheden ervan zijn enorm voor iedereen die handel drijft of wil voeren via het internet. De release van de .shop extensie zal in drie fasen gebeuren.

PHP7 is nu enkele maanden uit en een evaluatie leert dat er enorme voordelen aan verbonden zijn. Niet in het minst is er een serieuse performantiewinst bij het laden van je site.  Je kan via je controlepaneel eenvoudig php7 selecteren indien je hier ook gebruik van wil maken.

We hebben vernomen dat de cpanel kwetsbaarheid bevat en vragen onze klanten om dringend een upgrade uit te voeren. cPanel bevat een ingebouwde webserver voor het aansturen van het hostingpanel. In deze webserver zit een lek dat kan worden gebruikt om op afstand code uit te voeren. Als gevolg hiervan kunnen hackers de volledige controle over uw server overnemen en alle informatie op de server inzien of wijzigen.

Misschien hoorde je het eerder al.  Overmorgen, dond 22/10, rond 14:00 u komt een nieuwe joomla upgrade versie 3.4.5 uit.  Deze upgrade zal een gevaarlijk gat dichten uit de vorige joomla releases.  Daarom is een dringende upgrade erg wenselijk en zelfs vereist.

Ook al paste Google zijn algoritmes voor responsive of mobielvriendelijke websites reeds enkele weken terug aan, toch blijven de vragen van onze klanten in ons kantoor toestromen. Wellicht zijn de talloze spamberichten hieromtrent hier niet vreemd aan. Loopt het dan allemaal zo’n vaart en zal de impact voor uw bedrijf dermate groot zijn dat u meteen actie dient te ondernemen?

Momenteel sturen we opnieuw de verplichte jaarlijkse ICANN WDRP mails uit naar onze klanten met een domeinnaam onder een gTLD (.com, .net, .org, .guru, .bike, .immo, ... domeinnamen). In tegenstelling echter tot de email verificatie mails dient de eigenaar van de domeinnaam hier geen actie te ondernemen.

We kregen vandaag van onze klanten al vragen rond valse facturen van onderstaande spookfirma, maar nu krijgen we ook van dns.be (officieel orgaan van .be domeinnamen) de vraag om onze klanten extra te waarschuwen rond valse facturen.  U vindt onderaan deze mail hun bericht en een voorbeeld van de valse factuur die er bij ons weten overal hetzelfde uitziet.

Er werd recent een kwetsbaarheid ontdekt bij drupal.  Deze vulnerability omvat een risico op SQL injectie in de core van drupal en wordt gekwoteerd als hoog risico.  Indien u gebruik maakt van een drupal versie lager dan 7.32, dient u dringend een patch uit te voeren.  

Na de recente [Heartbleed-bug] is opnieuw een kwetsbaarheid in SSL gepubliceerd. Het betreft een kwetsbaarheid in een protocol waarmee aanvallers de communicatie tussen een website en haar bezoekers kunnen onderscheppen.

We hebben u dit weekend reeds op de hoogte gebracht van telefoonverkopen voor bijv. domeinnamen door een firma uit Nederland die beweert dat iemand anders is geïnteresseerd in uw domeinnaam (in .eu of .com) en ze u hiervan op de hoogte brengen zodat u deze zelf nog kan kopen voor maar liefst 10 jaar. Gezien de reacties van heel wat klanten hierover, wil ik graag nog meegeven dat we hierover Unizo hebben gecontacteerd.

We krijgen recent een fenomeen waarbij onze klanten telefonisch worden benaderd door een firma uit Nederland met de boodschap dat hun domeinnaam met een andere extensie (bijvoorbeeld .com of .eu) zou worden aangekocht door een klant van hen. Vriendelijk als ze zijn bieden ze u aan om u een soort voorkooprecht te verlenen voor een periode van ettelijke jaren zodat anderen deze niet zouden kunnen kopen.

De laatste week merken we opnieuw een sterke toename in het aantal hacking pogingen op onze servers. Door een verhoogde waakzaamheid en de continue afscherming via de firewalls, die we extra streng configureren, werden we tot nog toe gespaard van onheil.

We brengen u graag nog even op de hoogte van de verschillende fases en tarieven in de lancering van domeinnamen met .vlaanderen en .brussels. Voor meer informatie kan u ons steeds contacteren.

Website adressen die eindigen op .vlaanderen of .brussels bestaan nog niet. Daar komt echter heel snel verandering in. Bedrijven of merken die overtuigd zijn van de meerwaarde van die populaire nieuwe extensies, moeten dan ook nu in actie schieten.

 

Een webadres met de nieuwe extensies wordt immers niet automatisch toegekend. In afwachting van een eventuele definitieve toewijzing kan u eerst uw gewenste webadres pre-registreren. Deze wordt dan op een wachtlijst geplaatst tot de officiële lancering.

Heartbleed heeft dezer dagen niets met liefdesverdiet te maken, maar alles met een kritiek veiligheidslek in de veel gebruikte versleutelingssoftware OpenSSL. Dit lek - de bug Heartbleed - zou al ruim twee jaar aanwezig zijn en ervoor zorgen dat bepaalde gevoelige informatie toch door malafide instanties kon onderschept worden. 

Wanneer u zich herkent in bovenstaande titel, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen. We merken immers dat de laatste tijd meer en meer hackers proberen om in te breken op mailboxen. Wanneer uw paswoord eenvoudig te raden is, dan is het voor hen een koud kunstje om in hun opzet te slagen met alle gevolgen vandien ...

Vanaf 11 juni ek zal het mogelijk zijn om in de be extensie ook domeinnamen te registreren met volgende vreemde tekens op basis van de drie landstalen. 

Vanaf 11 juni 2013 zal het (eindelijk) mogelijk zijn uw be domeinnaam te registreren met vreemde karakters. Dit zijn karakters zoals accenttekens, vaak uit andere talen en hoewel bij ons minder gangbaar, soms toch belangrijk voor uw business. Dit betreft de aanpassing aan IDN (Internationalized Domain Name) en slaat op domeinnamen waarvan minstens 1 karakter niet in het gewone alfabet zit.

Zoals u wellicht inmiddels al vernomen heeft is een kwetsbaarheid in Microsoft Internet Explorer gevonden, die van toepassing is op Internet Explorer 6, 7, 8 en 9.

Afgelopen maandag, 17 september 2012, is immers bekend geworden dat een nieuwe en nog niet gerepareerde kwetsbaarheid in Microsoft Internet Explorer actief wordt misbruikt. Deze kwetsbaarheid maakt het mogelijk om via speciaal geprepareerde websites malafide programmatuur te installeren op de computer van de bezoeker.

Naast valse e-mails van bijvoorbeeld zogezegde banken of transportbedrijven, is telefoonfraude een nieuwe vorm van computermisbruik. Er zijn feiten beschreven van criminelen die in naam van Microsoft telefonisch contact opnemen om zogenaamde problemen op te lossen of een licentie te verkopen.

In 2011 kende DNS opnieuw een sterke groei in domeinnamen met een stijging van 11%. Toch enige kanttekening. 19% van alle .be domeinnamen is aangekocht door iemand uit Nederland. Omgekeerd is slechts minder dan 1% van de .nl domeinnamen in handen van Belg. Moeten we blij zijn dat dns.be het internationaal zo goed doet ? Of moeten we ons zorgen maken? Het maakt vooral duidelijk dat Nederland veel internationaler denkt en werkt en zijn pijlen ook richt op de Vlaamse markt.

We kregen deze week vragen van een aantal verontruste klanten. Zij kregen telefoontjes met het verzoek om de .eu variant van hun domeinnaam ‘die toevallig net was vrijgekomen’ voor hen te registreren. Anders zou deze kunnen ingenomen door een andere geïnteresseerde of concurrerende partij. We adviseren om hier niet op in te gaan.

Ben je nog steeds onder de indruk als je een bericht ontvangt zoals hieronder, wees er dan van bewust dat je dit best meteen in de trash box gooit. Al deze spam berichten die je geld of eeuwige liefde beloven zijn er enkel op uit om je gegevens en vertrouwen te winnen.

DNS.be start vandaag een marketing campagne 2011 en als agent stappen we hier graag in mee.

U hebt vele jaren gewerkt om uw expertise, uw ervaring en uw goede naam op te bouwen. Dagelijks tekent u tientallen documenten met uw naam. Uw goede naam is dus goud waard. Ook online.

Overmorgen gaat de release van xxx van start en dit is ook voor u belangrijk. Deze release start op 7 september 2011 met een sunrise die zal lopen tot en met 28 oktober 2011 en bestaat uit 3 fasen die parallel zullen lopen.

Webwereld informeert ons dat 100000-en webshops die draaien op OS commerce werden gehackt via besmette iframes (iframe injection). Dit zou neerkomen op zowat de helft van de installaties: http://bit.ly/rsGCAz

U hoeft geen webdesigner of webmaster te zijn om de net vertaalde SEO handleiding van google een boeiende leidraad te vinden en hiermee meer verkeer naar uw site te loodsen.

Vanaf 14 juni zal DNS, de officiële beheerder van domeinnamen in België, haar transfer procedure wijzigen. Waar het bestaande systeem van transfers gebruik maakt van mails die dienen goedgekeurd te worden door de eigenaar, zal in het nieuwe systeem bij een aanvraag tot transfer een code verstuurd worden door DNS naar de bestaande eigenaar van de domeinnaam (op basis van het gekende email adres).

Niet dat we er zo graag mee uitpakken, maar het dient gezegd. De gestage groei van onze klanten portfolio doet ons deugd en bevestigt wat we alleen maar konden hopen. Onze drive en continue wil om de beste support te geven loont. We wensen onze klanten uitdrukkelijk te bedanken voor het vertrouwen en we trachten op dit elan verder te gaan.

We merken dat de Sio VPS wordt gesmaakt. Zonder reclame blijkt dat de interessante tarieven in combinatie met de kwalitatieve servers hun ingang hebben gevonden op de markt. Super!

Probeer gerust gratis een server uit. Geen setup kost en 10 dagen proberen zonder verplichting.

Van 25 november 2010 tot 25 december 2010 voert EURID, de registry voor .eu domeinen, een kerstactie waarbij elke week 25 iPod Touches worden weggeven. De winnaars worden geselecteerd 2, 10, 18 en 26 december. Om in aanmerking te komen om deze iPod te winnen, dien je in de week voor de selectie een nieuwe .eu-naam te hebben geregistreerd.

Af en toe , en zeker in tijden van ‘spam hoogconjunctuur’, ontvangen we de vraag waarom het aantal ongewenste mails toeneemt op bepaalde tijdstippen en dan terug vermindert. Inderdaad, we begrijpen de vraag, spammers gebruiken immers geregeld nieuwe technieken waardoor het aantal afgeleverde mails die u eigenlijk niet wenst, aangroeit op bepaalde momenten. De spam filters die ten allen tijde werken, passen zich dan opnieuw daaraan aan, maar dit vraagt soms enige tijd.

In ProFTPD, een populair FTP programma, zit een zogenaamde zero day vulnerability. Een buffer overflow vulnerability die zich manifesteert als de TELNET_IAC escape sequence aangeroepen wordt op poort 21.
Wij raden dan ook dringend aan ProFTPD te upgraden naar de laatste versie.

Vanaf 1 oktober 2010 passen we de voorwaarden van uw hostingabonnement aan. We verdubbelen de webspace, we verdubbelen de bandbreedte en het aantal mailboxen en databanken worden ongelimiteerd. Alleen de prijs, die houden we even laag !

Bent u bijna aan uw pensioen of bent u al lang 'binnen'? Gewoonweg toe aan een andere uitdaging of liggen de vele vragen rond hosting u niet meer.
Indien u er soms aan denkt om met uw hosting aanbod te stoppen, contacteer ons gerust even. We bieden een eerlijke prijs voor de overname van uw portfolio en garanderen uw klanten een goede opvolging en kwaliteitsvolle ondersteuning.

Vanaf nu is het mogelijk tot 3 snapshots van uw VPS te maken en bewaren. Een snapshot is een perfecte kopie van de harde schijf van uw VPS. Deze snapshots kunnen dienen als backup of als clone image voor nieuwe virtuele servers.

Sinds kort verstuurt CNNIC (.cn registry) naar de eigenaars van alle .cn domeinnamen. Deze mails hebben als doel de identiteit van de eigenaar te verifiëren. Na ontvangst van de mail moet er binnen de 15 dagen op de bevestigingslink in deze mail geklikt worden om de identiteit van de eigenaar te bevestigen.

Vanaf volgende week maandag 5/7 wordt de .ee tld van Estland geliberaliseerd. Hierdoor zal je ook als buitenlands bedrijf een .ee naam kunnen registreren. Je dient nog wel een lokale contactpersoon te hebben.

Vanaf 15 juni heb je de mogelijkheid IDN .tel domeinen te registreren. IDN staat voor domeinen in vreemde tekens (Japanse, Chinese, Koreaanse, Deense, Poolse, …). Je kan deze nu al pre-registreren. Hierbij geldt het principe FIRST COME, FIRST SERVED. Eigenaars van een merknaam krijgen dus geen voorkeurbehandeling.

Er wordt ons vaak gevraagd om snel en actief on line informatie beschikbaar te geven over onze activiteiten. Via onze twitter account zullen we regelmatig deze nuttige info delen met onze klanten.

Indien u in de loop van de maand mei 2010 via Siohosting een nieuwe domeinnaam* registreert of een nieuw hostingabonnement aankoopt, registreren we voor u hierbij gratis een extra .be-domeinnaam* voor de periode van een jaar. Op deze manier kan u een tweede naam reserveren die aansluit bij uw activiteiten (bijv. naast uw bedrijfsnaam kan u een domeinnaam reserveren met betrekking tot de producten of diensten die u levert) en die eveneens verwijst naar uw website.

Vanaf woensdag 17 maart 2010 lanceert de SIDN, de officiële Nederlandse registry (van .nl domeinen), een nieuw registratie systeem. De belangrijkste verandering betreft de nieuwe autorisatiecode (of EPP key), die nodig zal zijn bij de transfer van een .nl. Deze key zal een "token" genoemd worden.

De geplande landrush voor .lu namen start op 1 april. Vanaf dat ogenblik heb je de mogelijkheid om .lu domeinen onder deze extensie te registreren. Aanvragen zullen zoals steeds behandeld worden volgens het First come, First get principe. Snel zijn is dus de boodschap.

Een virtuele server of VPS via Sio Hosting is flexibel, veilig en goedkoop voor een linux of windows configuratie. U krijgt de volledig root access over uw eigen server.

Gisterenochtend, 14 februari 2010, werd de miljoenste .be naam geregistreerd. DNS.be is hierover zeer verheugd. 2009 was algemeen een goed jaar laat DNS verder weten. Er werden maar liefst 232.746 nieuwe domeinen geregistreerd, wat 4,4 % meer is dan in 2008.

U hoorde recent wellicht al via de media dat de paswoorden van duizenden hotmail en google mail-accounts werden gehackt via de phishing techniek en bekend gemaakt. Indien u zelf zo’n mail-account hebt is het alvast aan te bevelen om dit te verifiëren.

Vandaag, 7 september, start Sio Hosting met het partnerprogramma. Met dit programma bieden we onze klanten de mogelijkheid commissie te verdienen op de nieuwe klanten die zij aanbrengen.

Vanaf heden heb je de mogelijkheid om in te tekenen op een backup oplossing voor je hosting abonnement. Hierdoor kan je steeds terugvallen op een backup per account indien er toch iets fout zou lopen. De data worden wekelijks op zondag weggeschreven naar een andere server in een ander datacentrum.

Sinds kort biedt Sio Hosting bovenop de gewone hosting- en resellerpakketten ook Virtual Private Servers (VPS) aan. VPS’en worden oa gebruikt voor het aanbieden van hosting, het draaien van webapplicaties, als testomgeving voor nieuwe software, als backupruimte, ...

Goed doen voor iedereen is niet eenvoudig. Dat kan gelden als een opener, niet ? Soms hebben bepaalde keuzes rond technologie of infrastructuur immers een impact op u als klant. De keuzes die we recent hebben gemaakt, vragen van ons een aantal extra aanpassingen. We zijn er ons echter terdege van bewust dat onze keuzes de voor u vertrouwde manier van werken evenmin onaangeroerd laat.

Met de lancering van Sio Hosting zijn we op zoek gegaan naar beschikbare tools die u en ons het leven gemakkelijker kunnen maken. Naast een nieuw controlepaneel* met een reeks nieuwe mogelijkheden, webmailtoepassingen en stats zijn we gaan kijken of specifieke tools van nut kunnen zijn. Zo hebben we RV Sitebuilder opgezet. Via een eenvoudige wizard bouwt u in een mum van tijd een nieuwe website. Een keuze uit massa’s templates, ingedeeld in verschillende praktische rubrieken, zijn voorhanden. Op die manier kan u zelfs later nog eenvoudig switchen tussen verschillende lay-outs. Wist je trouwens dat dit geheel gratis wordt aangeboden vanaf het Sio_Go abonnement.

Vanaf heden draaien alle shared hosting websites van onze klanten op een nieuwe infrastructuur. Deze werd, conform de huidige trends gevirtualiseerd met de modernste en meest performante technologieën. Er werd hierbij geopteerd om Xen Paravirtualisatie te gebruiken omdat deze techniek een superieure performance garandeert.

De afgelopen jaren hebben we getracht een vaste waarde te vormen in de sterk concurrentiële internet- en hostingwereld. En met succes ! Met een politiek die sterk op een persoonlijke aanpak en support is gebaseerd, hebben we heel wat klanten weten te bekoren.

 Hosting en domeinnaam: Sio Hosting | Webdesign en website:  Sinergio te Buggenhout